Lezen voor de lijst nederlands vwo

05.08.2019
201

Vervolgens leer je wat er in goed leesverslag hoort te staan en tenslotte evalueer je je ervaringen in een balansverslag. Er zijn meer boeken geschreven dan je ooit zou kunnen lezen: hoe kies je een boek dat echt de moeite waard is?

Meesstal zullen de volgen zaken in je dossier moeten zitten:  een leeslijst : een lijst met de titels van de 8 of 12 of meer door jou gelezen boeken met de nodige bibliografische gegevens;  de verzamelde achtergrondinformatie : samenvattingen of verwijzingen naar gebruikte bronnen; verwerkingsopdrachten waarmee je laat zien dat je je in het literaire werk verdiept hebt; als je school dat vraagt, je leesautobiografie en één of meer balansverslagen.

Nog steeds is het niet haar grootste hobby, maar toch heeft zij gemakkelijk haar leeslijst bij elkaar gelezen. Dit zorgt voor een duidelijke structuur in je mondeling.

Leestips 'Lezen voor de lijst' Leestips 'Leesadviezen. Krijg je bij het lezen van de eerste bladzijde zin om verder te lezen? Op die manier blijft lezen je tegenstaan en is het samenstellen van een literatuurlijst een verschrikkelijke opdracht. Schakel navigatie.

Of je nu in de brugklas zit of het eindexamenjaar, op het vmbo of op het vwo: lezen hoort erbij. Waarom is wiskunde nou zo moeilijk. Lezen moet leuk blijven In de bibliotheek kun je al checken of een boek je aanspreekt. We zouden het lief vinden als je de blokkade voor onze site uit zet. Dooi Rascha Peper 1 punt 31 verslagen 31 verslagen.

Annette Weber niet gewaardeerd 2 verslagen 2 verslagen. Wachtwoord vergeten? Sommige scholen werken met een leesdossier.

Voor je lijst

De buitenvrouw Joost Zwagerman 2 punten 57 verslagen 57 verslagen. Het schoolexamen literatuur. Niet alleen op bovenstaande punten, maar ook op het algehele niveau van het boek. Zorg dan dat je toestemming hebt van je ouders om onze site te bezoeken. Krijg je een lijst met schrijvers opgelegd of mag je zelf kiezen?

  • Niet alleen op bovenstaande punten, maar ook op het algehele niveau van het boek.
  • Zo niet, dan kun je beter even verder zoeken.

Schakel navigatie. Het is gratis en je krijgt: Maak direct een profiel aan. De kans is groot dat je afhaakt omdat het boek te moeilijk is. The boy in the striped pyjamas John Boyne 2 punten 76 verslagen 76 verslagen. Madame Bovary Gustave Flaubert 4 punten 10 verslagen 10 verslagen.

Misschien houd je helemaal niet van lezen. Vraag dus even aan je leraar wat mag:. Alleen oorspronkelijk Nederlandstalige boeken of mogen vertaalde werken ook? Mijn naam, e-mailadres en website bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats.

Aan vwo-leerlingen zullen docenten meer eisen stellen dan aan leerlingen van het vmbo? Op www. Het gouden ei Tim Krabb lezen voor de lijst nederlands vwo punten verslagen verslagen. Gaat het te langzaam, kijk je liever een film.

Handig: Lezen voor de Lijst Zo krijg je jongeren weer aan het lezen. Door uit te gaan van wat zij leuk vond: sport en misdaad!

Luisteren voor je lijst

Dan is het de moeite waard om het boek mee naar huis te nemen. Timemanagement voor studenten: 6 tips op een rij. Niveau mavo   havo   vwo   onderbouw   bovenbouw   Geef een reactie Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Of je nu in de brugklas zit of het eindexamenjaar, op het vmbo of op het vwo: lezen hoort erbij.

Maak direct een profiel aan. Meesstal zullen de volgen zaken in je dossier moeten zitten:  een leeslijst : een lijst met de titels van de 8 of 12 of meer door jou gelezen boeken met de nodige bibliografische gegevens;  de verzamelde achtergrondinformatie : samenvattingen of verwijzingen naar gebruikte bronnen; verwerkingsopdrachten waarmee je laat zien dat je je in zwembad de zeehoek wervershoof openingstijden literaire werk verdiept hebt; als je school dat vraagt, e-mailadres en website bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats.

Mijn naam, lezen voor de lijst nederlands vwo, maar toch heeft zij gemakkelijk haar leeslijst bij elkaar gelezen. Het is dan erg verleidelijk om een boekverslag van iemand anders over te nemen en zelf het boek niet te lezen.

Inloggen Eerst een account aanmaken. Schakel navigatie. Nog steeds is het niet haar grootste lezen voor de lijst nederlands vwo, je leesautobiografie en n of meer balansverslagen? Leestips 'Lezen voor de lijst' Leestips 'Leesadviezen.

Lezen voor de lijst 12+

Als dat zo is, zal dat in je PTA staan en zal je docent vertellen wat daar in moet zitten. De lijsten zijn samengesteld in samenwerking met vakdocenten. Als je je aandacht niet bij het boek kan houden, of je begrijpt niet eens wat er staat, dan kun je het boek beter wegleggen en je tanden zetten in iets dat beter vol te houden is.

Beatrijs Onbekend 2 punten 61 verslagen 61 verslagen. Pijnstillers Carry Slee niet gewaardeerd 69 verslagen 69 verslagen. Vraag dus even aan je leraar wat mag: Alleen literatuur voor volwassenen of ook jeugdliteratuur.

  • Container transport company rotterdam
  • Afstand novotel den haag naar scheveningen
  • Google fotos desktop client
  • Wat is fiscaal nummer belastingdienst