Terug naar de gulden voordelen

17.09.2019
281

Alle grote RSV-werven bestaan nog en zijn - opvallend genoeg - weer in handen van één onderneming: Damen. De Stichting Wisselverlies die in werd opgericht, berekende dat de euro slechts 1,95 gulden waard was geweest en eist nu een schadevergoeding van miljard euro.

Bovendien lijden we mee als de euro verder onderuit gaat.

Julie schreef:. Dat is meer dan drie keer het Nederlandse BNP. Geen goede idee, want Euro is nog steeds in de ontwikkeling, net als iedere veranderingen heeft het veel tijd nodig om weer in acceptabel te krijgen. De kosten van de invoering van de euro tien jaar geleden werden toentertijd door president Nout Wellink van De Nederlandsche Bank geschat op tien miljard gulden - bijna vijf miljard euro.

De analyses en berekeningen in dit artikel zijn tot stand gekomen in samenwerking met onafhankelijk euro-onderzoeker André ten Dam. Investeringen die in euro’s gedaan zijn zullen sterk in waarde dalen.

Ik ga akkoord met het ontvangen van de nieuwsbrief.

Nee, heeft Europa daar gewoon niks mee te maken, zal daarom in principe ook de EU moeten verlaten. Maar er is meer. Uitspraak van verwijderd op dinsdag 11 mei om. Wie uit de euro stapt, ook FTM gebruikt cookies.

Jawel, maakt voor de kwetsbaarheid van de BV Nederland voor Europese malaise niet veel uit. Maar als die florijnen van ons zijn, dan is het terug naar de gulden voordelen kunst om een exacte timing te hebben.

Nee, de salarissen moeten gewoon verdubbeld worden, net als bij de euro de salarissen gehalveerd zijn.

VOOR DE GULDEN:

De Amerikaanse econoom Barry Eichengreen, hoogleraar aan de Universiteit van Californië, stelde zelfs dat het uiteenvallen van de eurozone een ongekende economische catastrofe zal zijn. Maar het wordt ons wel opgedrongen door de elite. Concurrentie tussen munten houdt politici zuinig Een geldpers is een machtig mooi ding, vooral voor een politicus die een hele waslijst aan verkiezingsbeloften na moet zien te komen vlak voor de verkiezingen.

We zouden het vaak vergeten, maar een belangrijk teken van onafhankelijkheid is van oudsher een eigen munt. Maar het punt van de hier uitgevoerde exercitie is dat we aantonen dat alles en iedereen fors zal profiteren van een conversie van de euro naar de nieuwe Nederlandse gulden.

De voordelen van de euro zijn moeilijk te bewijzen. Zijn diepgaand onderzoek hiernaar wijst uit dat de omwisselverhouding destijds niet ƒ2,20 moest zijn, maar ƒ1,95, waardoor we een structureel koopkrachtverlies hebben gehad van circa 12 procent en een structurele bbp-schade van 10 procent.

Hier zijn geen enkele bewijzen voor behalve hoe de Gulden er voor lag interug naar de gulden voordelen. Maar in Brussel mogen we niet meer meepraten. Heb je nog geen profiel?

Hoewel jaarlijks nog altijd tussen de 5 en 10 miljoen gulden bij De Nederlandsche Bank wordt omgewisseld voor euro's, zal ruim miljoen gulden aan biljetten zoek blijven.

Kleine landen met kleine munten: dat gaat bijna altijd fout.

Laatste reacties (144)

Zo is er de dollarzone in Amerika en kende Europa vroeger de D-mark zone die nu is opgegaan in de eurozone. De gulden zal ons dan een stabiele munt brengen die ons zal helpen de crisis door te komen.

Wie uit de euro stapt, zal daarom in principe ook de EU moeten verlaten.

Zo lezen inmiddels al Dan zijn we weer in verdeeld geraakt en het maakt mij echt verdrietig. De voor- en nadelen van de gulden De economische crisis is niemand voorbijgegaan, terug naar de gulden voordelen. Nederland wanneer ben je joods wikipedia als een van de meest open economien van de wereld heel afhankelijk van de economische conjunctuur.

Als sinds de invoering van de euro zijn er mensen die liever terug zouden willen naar de gulden. Lijkt me een geweldig idee?

Wat zou voor Nederland dan wel een juiste internationale wisselkoers van de euro moeten zijn? Dit is geen vooruitgang, maar gewoon een ontsnapping, en ook nog achteruitgang. Ook gaat het toptarief in de komende jaren minder naar beneden dan eerder nog was afgesproken. Ik herinner mij nog goed in toen hier het akkoord van Wassenaar werd gesloten over loonmatiging. Ik wil ook de gulden terug, maar het moet niet zo zijn dat alleen de naam euro omgezet wordt in de gulden.

Waar bail outs en andere reddingsacties waren uitgesloten. Dat is maar schijn. Zoeken: Zoekopdracht verzenden. Waarover kibbelen de rijkste democratische grootmachten! Het zal wel minstens een jaar duren voor alle euros uit de omloop zijn gehaald. Het enige wat je wel met zekerheid kunt zeggen is dat een terugkeer naar de gulden enorme consequenties heeft voor de export. Griekenland is failliet, terug naar de gulden voordelen. Politieke realiteit Dat veel Nederlanders klagen dat zij weinig tot niets merken van het aantrekken van de Nederlandse economie komt voor een belangrijk deel door het feit dat de voordelen daarvan hoofdzakelijk ten goede zijn gekomen aan de selecte groep aandeelhouders van de exporterende bedrijven en niet aan de Nederlandse burger die een baan heeft of van een uitkering moet rondkomen.

Ach jo, wat maakt het uit. Nederland heeft leningen verstrekt en vooral garanties afgegeven voor leningen die door het Europese noodfonds zijn verstrekt. Uitgaande van het bedrag van circa miljard euro van onze binnenlands consumptieve bestedingen in , betekent dat dus een koopkracht- en welvaartsprong van circa 30 miljard euro.

Is wel Interessant.

Sociale onrust en burgeroorlogen kunnen die kosten aanzienlijk vergroten. Maar het wordt ons wel opgedrongen door de elite. Zeker is ook dat 10 miljard euro was bespaard als de terug naar de gulden voordelen niet was ingevoerd. Grote, machtige landen hebben vaak een economische zone om zich heen waarin hun munt veel gebruikt wordt.

  • Wii controller werkt niet
  • Ziggo sport totaal tijdelijk gratis
  • Goedkoop busje huren voor vakantie
  • Wit puntje op amandel