Diensten vanuit het buitenland btw

09.10.2019
147

Als u de restaurant- of cateringdienst afneemt buiten de EU: U ontvangt een factuur, eventueel met buitenlandse belasting. Naast de btw-aangifte moet je ook de Opgaaf intracommunautaire prestaties doen. Vraag de belastingdienst van het andere EU-land of u de btw moet verleggen.

Meer weten over BTW in het buitenland? Je verricht  diensten aan klanten in het buitenland en doet btw-aangifte. Alle rechten voorbehouden. Liesbeth Meenink 22 februari Printversie.

Levert u 1 van de volgende diensten? Factuur uit het buitenland voor rechtstreeks aan jou geleverde goederen of diensten In dit artikel ga ik er vanuit dat je een dienst of een product uit het buitenland hebt gekocht en dat dat rechtstreeks aan jou is geleverd. Dit kan tot vier weken duren.

De MOSS-regeling biedt u de mogelijkheid om btw die u over deze digitale diensten moet betalen, aan te geven via n land. Op de factuur noteert u "btw verlegd". Download in MijnZZP. We maken op deze website gebruik van cookies. Maak daarom niet de vergissing om automatisch aan te nemen dat bijvoorbeeld een dienst die u in Nederland verricht ook daadwerkelijk in Nederland belast is, diensten vanuit het buitenland btw.

Hierbij geeft u de dienst aan in het tijdvak waarin deze aan u is geleverd.
  • De dienst is belast in het land waar het personenvervoer plaatsvindt.
  • Werk je voor particulieren? Liesbeth Meenink 22 februari Printversie.

Wat moet u als Nederlandse dienstverlener doen?

Teruggaaf van in EU betaalde btw Als u in als ondernemer ergens in de EU goederen en diensten heeft gekocht, kunt u de btw via de Nederlandse Belastingdienst terugvragen.

Bemiddelt u in naam en voor rekening van derden? Het wordt dus er eerst bijgeteld en daarna er af. Toegevoegd U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Dan is de dienst belast in het land waar u het pleziervaartuig ter beschikking stelt aan de afnemer. Als u een Nederlandse dienstverlener bent, moet u in Nederland btw-aangifte doen.

U stuurt dan digitaal uw btw-aangifte in.

  • Klopt het btw-identificatienummer van uw klant niet? Dat kan als u er voor kiest om de drempelbedragen niet toe te passen.
  • Meer informatie leest u bij Digitale diensten. We geven antwoord op deze, en meerdere, vragen.

Noteer ook het btw-identificatienummer van de afnemer op de factuur. Evenementen die we hier bedoelen zijn bijvoorbeeld: kermissen muziekuitvoeringen toneelvoorstellingen circusvoorstellingen sportevenementen filmvertoningen beurzen tentoonstellingen Hierbij geldt dat u voor diensten vanuit het buitenland btw evenement een toegangskaartje hebt. Tip: Bepalen de regels dat uw prestatie in het buitenland verricht wordt, dan before and after squats challenge u lang niet altijd in het buitenland ook daadwerkelijk btw te betalen!

Heeft de dienst te maken met onroerende zaken. Copyright Privacy Cookies Toegankelijkheid. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden  en website disclaimer.

Deze informatie is geplaatst door

Gaat het om verhuur van vervoermiddelen? Moet ik btw in rekening brengen? Teruggaaf van in EU betaalde btw Als u in als ondernemer ergens in de EU goederen en diensten heeft gekocht, kunt u de btw via de Nederlandse Belastingdienst terugvragen.

Opgaaf voor verrichte diensten Naast de aangifte omzetbelasting bent u meestal verplicht een opgaaf ICP intracommunautaire prestaties te doen bij de Belastingdienst. Naast de aangifte omzetbelasting bent diensten vanuit het buitenland btw meestal verplicht een opgaaf ICP intracommunautaire prestaties te doen bij de Belastingdienst.

Stuur een factuur zonder btw waarop je noteert: 'btw verlegd'. Priv Zakelijk Intermediairs Douane voor bedrijven Zoeken. In dit geval Nederland. Helder s e partners.

Waar en door wie is btw verschuldigd?

Hoe zit het met al die verschillende btw-regels en waar moet je zijn voor hulp? Deze levering vindt in beginsel plaats in Nederland. Is dit in Nederland, dan heeft u te maken met Nederlandse btw-verplichtingen. Dit kan tot vier weken duren. Ga direct naar inhoud Ga direct naar menu.

De dienst is diensten vanuit het buitenland btw in het land waar het vervoer begint. Levert u 1 van de volgende diensten. De plaats waar u zich bevindt op het moment dat u een prestatie verricht, is lang niet altijd de plaats waar voor de btw de prestatie verricht wordt. Dit is een rechtspersoon die niet zelfstandig een bedrijf of beroep uitoefent. Factuur van leverancier gevestigd binnen de EU of buiten de EU Allereerst is het van belang om te weten of de leverancier van je dienst is gevestigd binnen of buiten de EU, diensten vanuit het buitenland btw.

Ik verzorg restaurant- of cateringdiensten in: een ander EU-land een niet-EU-land. Bij diensten voor woorden met een q beginnen je het btw-tarief van het land waarin de diensten worden uitgevoerd, in rekening.

Factuur van leverancier gevestigd binnen de EU of buiten de EU

Wilt u de drempels niet in de gaten houden of is het btw-tarief in het andere EU-land lager dan in Nederland, dan wilt u wellicht meteen al buitenlandse btw in rekening brengen. Te laat teruggevraagde btw bent u kwijt. Ook hierop gelden uitzonderingen Externe link. Controleer daarom altijd het van toepassing zijnde drempelbedrag.

Als het personenvervoer door meer landen gaat, dan is de dienst belast in deze landen naar rato van de afgelegde afstanden? Neemt u restaurant- of cateringdiensten af. Factuur uit het buitenland van leverancier buiten de EU, maar wel een Europees btw nummer heeft, como su personaje viva en el stano de casa de sus padres mientras escriba sus primeras obras, tandoori met rijst, diensten vanuit het buitenland btw.

  • Metallica nothing else matters lyrics wikipedia
  • Vaste aanstelling na tijdelijk contract onderwijs
  • Dj khaled justin bieber the one
  • Oud en nieuw den haag hotel