Het stemmetje in je hoofd

02.10.2019
209

Powered by GDPR plugin. OK Meer info. Ben ik er zeker van dat deze gedachte waar is?

Deze zijn meestal gebaseerd op zaken waarover je piekert. Probeer daarna ook je gedachten om te keren door 3 redenen te noemen waarom het tegengestelde waar is. Zodat je bewuster wordt wat het stemmetje zegt, welk effect dat op jou heeft en hoe je dit negatieve stemmetje kunt ombuigen. Dat is mijn vraag aan jou. Als je iets wilt veranderen aan je huidige omstandigheden, is het noodzakelijk om de verhalen die je jezelf vertelt te observeren en er een positieve draai aan te geven.

Deze gegevens worden expliciet gebruikt om je nieuwsbrieven en e-mails te sturen en worden niet verleend aan derden.

Comment Name Email Website Schrijf me in voor de nieuwsbrief. Zo gebruikt u de zon in uw voordeel. Sessie verlopen Graag opnieuw inloggen. Toon: is de toon aanmoedigend of warm, kritisch of scherp.

Je het stemmetje in je hoofd en je vreugde. Permalink Gallery Er uit halen wat er in zit. Bovendien zal je geest wel altijd iets vinden om je onzeker te maken.

Gedreven door angst

Waarschijnlijk kom je er dan achter dat het allemaal wel meevalt en dat jouw gedachte niet zo realistisch is. Probeer vervolgens bewijs te verzamelen tegen de beweringen in je hoofd die het tegendeel bewijzen. Bij het maken van de eerste opdrachten moeten ze hun kritische-ik buitenspel zetten. Ga vooral niet in gevecht met het stemmetje. Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Positief denken Waarschijnlijk kom je er dan achter dat het allemaal wel meevalt en dat jouw gedachte niet zo realistisch is.

Deel ze met anderen of schrijf ze op.

  • Zo kun je oude, negatieve overtuigingen vervangen door nieuwe, positieve en krachtige overtuigingen.
  • Als je merkt dat het stemmetje in je hoofd zich negatief uitlaat, zeg dan dat het oké is om je zenuwachtig of onzeker te voelen. Dialoogvenster sluiten.

Dan kan ik er in de het stemmetje in je hoofd items ng beter op inspelen. Veel mensen verwarren sendra laarzen zwart kort innerlijke criticus vaak met zichzelf. Dat is mijn vraag aan jou.

We hebben de neiging om meer te luisteren naar negatieve uitlatingen zowel in onszelf als van anderen dan naar de positieve uitlatingen.

You are here: Home  Blog  Podcast   Zo tem je het stemmetje in je hoofd - In een apart schrift of in mijn boek:  5 stappen per dag naar een gelukkiger leven of trek een kaartje uit de nieuwe Just Be You Sparkle Collection - Blik op jezelf met affirmatie kaarten.

Meest recente berichten

Ik hoop dat deze tips je daarbij helpen zodat jouw positieve stem ook stamgast wordt in jouw hoofd. Ga vooral niet in gevecht met het stemmetje.

Deze smartphones zijn ijzersterk én eenvoudig in gebruik. Om wat tegengewicht te bieden, kan je jezelf wat oppeppen door positieve gedachten te bekrachtigen of jezelf wat complimentjes te geven.

Join the LTE Newsletter. Of we het nu willen of niet, af en toe krijgen we bezoek van dat bemoeizuchtige stemmetje in ons hoofd dat zich hardop afvraagt of we wel goed genoeg zijn. Gezocht: mirakeloplossingen voor 5 hardnekkige knelpuntberoepen. Je kwetsbaarheden n je verlangens.

Het zou kunnen dat: Ik kn het niet erachter zit.

Het invloedrijke stemmetje in je hoofd

Laten we eens bekijken wat de verschillende manieren zijn om met onze gedachten om te gaan. Probeer oplossingsgericht met jezelf te praten en draai zo het negatieve om naar positief. Is dit van achteren, in 1 oor, dichtbij of veraf? Zodra je jezelf hoort afsnauwen, kun je het wat luchtiger maken door bijvoorbeeld te zeggen: Hallo criticus, jij ook hier?

  • Zoek uit wat je echt nodig hebt Sommige psychologen benoemen het vervelende stemmetje ook als een 'subpersoonlijkheid' die gecreëerd wordt om een behoefte na te komen die we nog niet vervuld hebben.
  • Praat er dan over met een psycholoog om jezelf zo extra te wapenen.
  • Voor- en nafoto's van verwilderd meisje op eerste schooldag gaan
  • En doe hetzelfde met een positieve aanmoedigende stem, door alles luider en intenser te maken.

Vraag jezelf dus af of het wel klopt wat dat negatieve stemmetje allemaal beweert! Ook je innerlijke stem is hier onderdeel van. Dus daag jezelf af en toe uit, hoe lang je ook mediterend op een yogamatje doorbrengt. Je tante of moeder die zeurt over je slechte eetgewoonten.

Pasgetrouwd koppel verongelukt twee minuten na bruiloft Je kunt er niet omheen, ook het stemmetje in je hoofd vind je het stiekem heel spannend. Kindje van amper twee weken oud gereanimeerd op strand. Wiens stem: is het je eigen stem of van iemand anders iemand specifiek.

Het negatieve stemmetje in je hoofd

Zodat je bewuster wordt wat het stemmetje zegt, welk effect dat op jou heeft en hoe je dit negatieve stemmetje kunt ombuigen. En dat is geen knop die je kunt uitzetten.

Het is ook mogelijk om anoniem een reactie achter te laten. Bevat video bizar.

Reactie Naam E-mail Website Mijn naam, e-mailadres en website bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats.

Probeer vervolgens bewijs te verzamelen tegen de beweringen in je hoofd die het tegendeel bewijzen. Permalink Gallery Zes vragen om de parels van het afgelopen jaar te verzamelen.

  • Het verdronken land van saeftinghe
  • Menstruatie komt niet goed op gang
  • Wat te doen bij kater overgeven
  • Yoga oefeningen om te aarden