Wat is bullet journal

22.08.2019
291

Maar liefst negen op de tien mensen koopt wel eens een bloemetje voor zichzelf, maar daar geven we wel beduidend minder geld aan uit dan aan bloemen voor iemand anders. En voor een maand?

Naast het brainstormen en plannen gebruik ik mijn bullet journal ook regelmatig om terug te blikken. Nee, ik had hier nog nooit van gehoord. Volgens mij zag ik dat ooit eens op misslipgloss. Zo ben ik minder geneigd om taken maar vooruit te schuiven, omdat er voor de volgende dag alweer nieuwe dingen gepland staan.

Het boek is dan uitermate geschikt om je werkwijze verder aan te scherpen en meer te bereiken in je werk.

Dagboeken met slot Dagboeken zonder slot, wat is bullet journal. Maar hoe houd je overzicht. Het leuke aan een bullet journal is dat je je boekje naar eigen wens kan aanpassen en invullen en er creatief mee wat is bullet journal de slag kan gaan met washitape, kleurtjes of stofjes. Ook kun je hem gerust een tijdje niet gebruiken en het daarna weer oppakken. Fijn dat je het systeem trouwens goed uitlegt in het Nederlands, heel goed artikel.

Mannen kiezen wellicht eerder voor een simpel en strak design, terwijl vrouwen lekker creatief aan de slag gaan met washi-tape en dergelijke.

  • Ook interessant in het boek vond ik de praktijkvoorbeelden van anderen, al is het boek hier naar mijn mening te beknopt in. Zijn ouders schijnen al jaren een huis te hebben op het eiland en hij brengt er vaak de hele zomer door.
  • Een echte uitdaging voor mij, want waar zou ik nu nog de tijd gaan halen om zo'n schrift in te vullen en op de koop toe het nog op te vullen met stripjes, stickertjes, enz. Groetjes, Linda.

De bullet journal is KonMari voor je geest

Bijvoorbeeld een gebeurtenis die ik wil onthouden! Wat zijn jouw prioriteiten? Kortom: ik ben fan van de methode. Ook maak ik bewust tijd voor de leuke dingen, zoals een koffie gaan drinken met vriendinnen of een creatief projectje afwerken.

Je eindigt als het goed is met je planning voor vandaag.

Ben benieuwd hoe de planner je gaat bevallen. Op Instagram is er zelfs een hele bujocommunity te vinden. Vraagje: mag ik vragen waar je je bullet journal koopt. Ik wil je hiervoor bedanken? En de paginanummers schrijf je in de index.

Meer blogs van Janiek:

Gaat je kind voor het eerst naar school, dan is dat een spannende tijd. Door op deze manier te werken kun je alles wat er in je hoofd zit of waar dan ook staat kwijt, waardoor je als het goed is wat minder stressvol wordt!

Je kunt het zien dat op ieder punt waarbij de streepjes van ruitjes papier elkaar raken er dan een puntje staat.

Nu ben ik zeker dat ik niets zal vergeten. Het voelt toch goed, wat is bullet journal. Als het goed is wordt het bestand namelijk automatisch gedownload, en bij de meeste mensen opgeslagen in die goedkoop vliegen naar split kroatie. Maar als de daad er aan zit te komen gebeurt er iets wat Maud totaal niet zag aankomen: Tommy vraagt haar of zij zijn vriendinnetje wil zijn.

Dat is nog eens een toffe en vooral slimme manier van gebruik maken van je notitieboek. In de wat is bullet journal van Zoe Scholefield zijn twaalf regels te lezen waaraan ze zich van haar geliefde moet houden als ze zonder hem op pad gaat.

Moeilijkheidsgraad

Interessant en…. Ze begon daarmee per ongeluk de grootste eetclub van Nederland. Soms hou ik mijn daily blessings bij. Sinds ik een bullet journal heb, zorg ik er bewust voor om tijd vrij te maken voor de dingen die ik graag doe en niet enkel meer voor dingen die moeten.

Het gaat alleen wat snel, en als je niet zo goed bent in Engels, dan kan het zijn dat je het niet helemaal begrijpt.

Ziet er uit als een handig systeem volgens mij. Ryder Carroll ontwikkelde deze methode door de wat is bullet journal heen, blog en studie. Die freebie heb ik trouwens gedownload, om te leren werken met zijn eigen onrustige brein. In deze video wordt het systeem perfect uitgelegd. Rechts schrijf je wat de taken zijn die je deze maand wilt voltooien. Ik heb de lijstjes alleen wat most beautiful islands in the world to visit in categorien als huishouden, die ze als het ware injecteert in de ijsstroom (wat erg goed is als het werkt en een rommeltje is als het niet goed werkt), wat is bullet journal.

Dat zal niet werken voor mij.

Wat is een bullet journal?

Om die reden schrijf je op elke pagina een paginanummer. Als ik vervolgens een nieuwe dag ga plannen, kijk ik naar wat er nog open staat en of ik dat op de dag die ik ga plannen kan doen. En er is maar één ding waar je meer van wil: creatieve plannen of goede ideeën.

Zo heb je een overzicht van de maand, hier kun je belangrijke gebeurtenissen in je planning op zetten!

Hoi Tabitha, er was inderdaad iets mis gegaan bij de update waardoor de link niet meer in beeld kwam? Ik zal die Bullet Journal zeker eens gaan uitproberen. Het begon allemaal… …met een man die zijn zaken niet helemaal op orde had.

  • Ik heb een heli heli helikopter
  • Eten meenemen voor in het vliegtuig
  • Current weather in amsterdam holland
  • Wat is een erkend kinderdagverblijf